...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cat costa ochelarii progresivi?
Cat costa ochelarii progresivi?
Deseori suntem intrebati care este costul unei perechi de ochelari progresivi ????
 
Intrebarea este legitima, pentru ca ochelarii progresivi (rama + lentile progresive) sunt o investitie mai mare in comparatie cu o pereche de ochelari de vedere obisnuiti, cu lentile pentru citit sau distanta.
 
Trebuie spus de la inceput ca lentilele progresive sunt produse personalizat pentru fiecare purtator sau purtatoare, in functie de rama pe care si-o alege si o serie de parametri individualizati.
 
 
Cel mai important aspect care influenteaza pretul unei perechi de ochelari progresivi este tehnologia utilizata pentru fabricarea lentilei. Tehnologia freeform ofera beneficiul unei adaptari rapide cu noii ochelari progresivi si este utilizata de toti producatorii de lentile, in general, incepand de la categoria de pret standard. Pentru a simplifica lucrurile, am impartit tipurile de lentile progresive in functie de pret, in 3 categorii principale: economic, standard si premium. Preturile din acest articol fac referire la categoria de pret standard.
 
 

Discuta cu un specialist

 
In plus fata de tehnologia aleasa, pentru un cost corect, sunt necesare mai multe detalii:
 
 • Valoarea dioptriilor pentru aproape si distanta. Aceste valori vor influenta gradul de subtiere al lentilelor, prin umare si costul. Cu cat o lentila este mai subtire, cu atat este mai costisitoare, pentru ca sunt utilizate materiale mai scumpe la fabricarea ei. Grosimea standard a unei lentile este notata cu 1.5 - in acest caz, se utilizeaza sticla organica cu o densitate mai mica (plastic), iar lentila va fi mai groasa decat atunci cand se folosesc materiale plastice cu index mare, adica mult mai dense si, prin urmare, mult mai subtiri, notate: 1.6 (mai subtire cu 25% vs. standard), 1.67 (mai subtire cu 30% vs. standard) sau 1.74 (mai subtire cu 40% vs. standard).
 
 • Tratamentele aplicate lentilelor. Aceste tratamente fac ca lentilele sa reziste mai bine in timp si sa filtreze reflexiile de lumina daunatoare sau pe cele care influenteza claritatea imaginii. Noi recomandam, ca pachet de baza, sa se aplice macar tratamentul de durificare si cel antireflex minim, pentru o protectie indelungata. In functie de nevoile putatorului, se pot aplica si tratamente speciale, precum: protectie ecrane digitale sau heliomat (fotocromat). Este important de mentionat ca aplicarea unui tratament fotocromat de calitate poate creste pretul unei lentile cu pana la 40%.
 
 • Marca de lentile aleasa - producatorii consacrati de lentile Essilor, Zeiss, Hoya au costuri cu 25-50% mai mari decat producatori precum Ital Lenti, Rhein Vision si altii care ofera solutii tehnice asemanatoare, eficiente din punct de vedere al costurilor, cu garantii de calitate de pana la 3 ani (2 ani fiind garantia obligatorie legal).
 
 • Serviciile post-cumparare. Orice producator de lentile care se respecta va schimba lentilele in cazul in care purtatorul nu se acomodeaza cu ele, fie cu doua perechi - una pentru aproape si cealalta pentru distanta, fie cu o pereche de lentile pentru ochelari bifocali. Noi, la Visionfix, vom inlocui perechea de lentile progresive cu alta noua daca e cazul.
 
 • PromotiiOrice reducere de pret e binevenita. Asigurati-va ca intelegeti clar promotia si nu faceti un compromis prea mare intre calitate, servicii post-vanzare si asteptari personale.
 
Astfel, o pereche de ochelari progresivi completi, categoria de pret standard, de foarte buna calitate, incep de la 1.230 lei (rama + lentile cu grosime standard, cu tratament de durificare, tratament antimurdarie, antireflex premium si protectie ecrane). Rama este inclusa; poti alege orice rama din shop-ul nostru, mai putin pe cele clip-on set si Hugo Boss. In alte cuvinte, platesti doar lentilele, rama o ai cadou.
 
 
lentile progresive ieftine
 
Aceasta oferta este valabila si pentru alte branduri de lentile progresive, preturile variind in functie de producator. De exemplu, mai jos, am completat o lista de preturi pentru comparatie de la diversi producatori la un nivel de calitate comparabil:
 
 • Ital Lenti 1.5 Progresiv Organic Sky Blue Block - 1.380 lei rama plus lentile
 
 
 • Rhein Vision 1.5 Camber Steady Plus Arus Blue - 1.200 lei rama plus lentile
 
 
 • Zeiss 1.5 Progresiv Light 3DV DuraVision BlueProtect UV - 1.700 lei rama plus lentile

 

 • Hoya 1.5 Balansis BlueControl - 2.000 lei rama plus lentile

 

Rama pe care o alegi este importanta in primul rand din perspectiva nevoii de corectie si apoi din punct de vedere estetic. Cum arata ramele de ochelari potrivite pentru ochelari progresivi?

 

 • Ramele metalice sunt de preferat pentru ca pot fi ajustate mai usor pe inaltime pentru confort sporit. Asta nu inseamna ca ramele din plastic nu se potrivesc, atat timp cat se respecta anumiti parametri (saua nazala, inclinatia si curbura ramei etc.)

 

 • Ramele pe capse sau surub (cele alcatuite doar din lentilele care se prind intre ele printr-un element metalic) sunt de asemnea o solutie eleganta, care fac ochelarii sa para aproape invizibili. 

 

In concluzie, costurile variaza intre 1.200 de lei si 6.000 de lei pentru o pereche de ochelari progresivi creati cu cea mai noua tehnologie posibila.

Informeaza-te din surse sigure despre pretul ochelarilor progresivi ca sa te asiguri ca investesti corect in libertatea privirii tale.

 

Programeaza testare optometrica dedicata corectiei cu lentile progresive si vom discuta despre cea mai convenabila optiune de lentile progresive pentru bugetul tau

 

Progreameaza acum

 

Citeste si:

Ce sunt lentilele progresive

Presbiopia - chestii practice

Miopia - chestii practice

Astigmatismul - chestii practice

Hipermetropia - chestii practie