...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cat costa ochelarii progresivi?
Cat costa ochelarii progresivi?

Deseori suntem intrebati care este costul unei perechi de ochelari progresivi sau de ce e  asa de piperat.

Intrebarea este legitima, pentru ca ochelarii progresivi (rama + lentile progresive) sunt o investitie mai mare in comparatie cu o pereche de ochelari de vedere obisnuiti, cu lentile pentru citit sau distanta.

Asa ca vrem sa-ti explicam un pic cum sta treaba cu pretul.

Atentie! Lentile progresive ieftine, sub 1000 lei perechea, sunt fie lentile construite cu tehnologie veche, de peste 20 ani, fie sunt realizate din materiale de calitate slaba sau ambele situatii. Acomodare cu lentile progresive realizate cu tehnologie veche este dificila.

 

Discuta cu un specialist

 

Sa luam ca exemplu lentilele Essilor Varilux Physio 3.0, un produs mediu spre top potrivit unei categorii largi de purtatori.

VISIONFIX.RO iti ofera pachete cu doua lentile progresive Essilor Varilux Physio 3.0 cu orice grad de subtiere inclus (1.6, cel mai recomandat), cu tratamentul antireflex superior, oricare la alegere si rama inclusă (oricare din shop) la pretul de 2200 de lei (lentile incolore) si 2500 de lei (lentile heliomate).

Economia minima este de 1000 lei iar cea maxima de 1500 lei la pachetele cu rama inclusa (pret mediu rama evaluat la 400 lei).

Pe piata, lentilele Essilor Varilux Physio 3.0 au urmatoarele preturi de catalog, propuse de producător:

2674 lei perechea de lentile incolore cu indice de grosime standard (1.5) si cele mai bune tratamente, inclusiv cel cu protectie ecrane (Crizal Prevencia). Daca se adauga si efectul heliomat, pretul este 3154.

2962 lei perechea de lentile incolore cu primul grad de subtiere (1.6) si aceleasi caracteristici de mai sus. Cu efect heliomat, pretul este 3506.

3486 lei perechea de lentile incolore cu al doilea grad de subtiere (1.67) si aceleasi caracteristici de mai sus. Cu efect heliomat, pretul este 3962.

3746 lei perechea de lentile incolore cu ultimul grad de subtiere (1.74) si aceleasi caracteristici de mai sus. Cu efect heliomat, pretul este 4148.

La aceste preturi se adaugă si pretul ramei, care poate varia mult.

VISIONFIX.RO ofera pachete cu cele mai bune lentile progresive existente in prezent si, dupa cum ai putut vedea, cu preturi sub cel al pietei, adica sub preturile de catalog, care iti aduc economii intre 1000 si 1500 lei, indiferent de tratamente sau de gradele de subtiere.

Chiar daca pachetele noastre includ primul gradul de subtiere (1.6), iti facem oferte pe masura si la grade de subtiere mai mari.

 

 

Pretul lentilelor progresive tine de cateva aspecte principale: valoarea dioptriilor, tehnologia si brandul din spatele lentilelor, gradul lor de subtiere di tratamentele care le sunt aplicate.

 

* o tehnologie noua, digitala, chiar daca e mai scumpa, te ajuta sa te imprietenesti mai usor cu progresivele decat o tehnologie standard. Cu cat este mai performanta si ofera o individualizare mai mare in functie de nevoile tale, cu atat ai sansa sa te tina 3-5 ani si sa incetineasca cresterea dioptriilor.

* cu cat o lentila este mai subtire, cu atat este mai costisitoare, pentru ca sunt utilizate materiale mai dense si implicit mai scumpe la fabricarea ei.

* tratamentele cele mai bune pentru o viata mai lunga a lentilelor si o vedere cat mai buna includ antireflex superior si protectie pentru ecrane, care sunt putin mai scumpe decat cele standard, mai ales daca sunt insotite si de cel heliomat.

 

Pe langa toate astea, platesti si brandul sau marca lentilelor. Producatori consacrati precum Essilor, Zeiss sau Hoya au preturi mai mari, bazate pe zeci de ani de inovatie in domeniul lentilelor progresive, care le asigura calitatea. Ei ofera, insa, constant promotii la progresive.


Foarte important de mentionat este ca orice producator de lentile care se respecta va schimba lentilele progresive in cazul in care purtatorul nu se acomodeaza cu ele, fie cu doua perechi - una pentru aproape si cealalta pentru distanta, fie cu o pereche de lentile pentru ochelari bifocali.

***

Noi, la Visionfix, vom inlocui perechea de lentile progresive cu alta noua daca e cazul.

***

Mai jos gasesti pachetele de ochelari progresivi cu rama inclusa pe care le recomandăm cel mai des. Poti alege pe orice rama din shop-urile noastre, mai putin rame de la Silhouette. Avem branduri de calitate si forme variate, alese atent pentru lentile progresive.

1. Pachet VARILUX COMFORT 3.0 - Rama inclusa + Lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si grad de subtiere la alegere - 1600 Lei​

Pentru efect heliomat adauga 150 lei pachetului. Lentilele au in spate tehnologia standard si ofera câmpuri vizuale medii. Sunt o solutie economica daca esti prim purtator sau daca ai o aditie de pana in +2.00 la aproape.

2. Pachet VARILUX PHYSIO 3.0 - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 2200 Lei​

Pentru efect heliomat adauga 300 lei pachetului. Hibrid intre tehnologia standard si cea digitala, cu adaptare rapida si profunzime de camp mai generoasa decat Comfort 3.0.

3. Pachet ITAL LENTI TWICE ARMONIE - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 2330 lei

Pentru efect heliomat adauga 500 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Ele sunt o varianta economica pentru purtatorii care isi doresc o varianta de top, cu cele mai largi campuri vizuale.

4. Pachet ZEISS SMARTLLIFE PURE - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 2560 lei

Pentru efect heliomat adauga 190 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Ele asigura o acomodare rapida si o zona de vedere la aproape optimizata pentru o vedere perfecta in mediul digital.

5. Pachet ZEISS SMARTLLIFE INDIVIDUAL - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 3560 lei

Pentru efect heliomat adaugă 190 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Ele iti permit sa-ti misti privirea mai rapid si fara disconfort in toate directiile si sunt individualizate in functie de rama si nevoile tale vizuale.

6. Pachet VARILUX XDESIGN - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 3000 lei

Pentru efect heliomat adauga 800 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Sunt individualizate, adica ofera cele mai largi campuri vizuale si o vedere precisa la mai multe distante pentru aceeasi directie a privirii, chiar si in miscare.

7. Pachet VARILUX X TRACK - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 3600 lei

Pentru efect heliomat adauga 700 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Recomandate celor care vor lentile progresive super personalizate.

8. Pachet HOYA iD MYSTYLE V+ - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 3200 lei

Pentru efect heliomat adauga 500 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Ele echilibrează diferenta de prescriptie intre cei doi ochi, prin intermediul tehnologiei Hoya Binocular Harmonization, si ofera cele mai largi campuri vizuale.

9. Pachet HOYA iD MYSELF - rama inclusa + lentile incolore cu antireflex superior &/protectie ecrane si primul grad de subtiere - 3500 lei

Pentru efect heliomat adauga 500 lei pachetului. Lentile prelucrate prin tehnologie digitala. Recomandate celor care vor lentile progresive super personalizate.

 

***

Rama pe care o alegi este importanta in primul rand din perspectiva nevoii de corectie si apoi din punct de vedere estetic. Cum arata ramele de ochelari potrivite pentru ochelari progresivi?

Rama pe care o alegi este importanta in primul rand din perspectiva nevoii de corectie si apoi din punct de vedere estetic. Cum arata ramele de ochelari potrivite pentru ochelari progresivi?

* ramele de ochelari potrivite trebuie sa aiba o inaltime a lentilei de minimum 30 mm.

* ramele metalice sunt de preferat pentru ca pot fi ajustate mai usor pe inaltime pentru confort sporit. Asta nu inseamna ca ramele din plastic nu se potrivesc, atat timp cat se respecta anumiti parametri (saua nazala, inclinatia si curbura ramei etc.)

* ramele pe capse sau surub (cele alcatuite doar din lentilele care se prind intre ele printr-un element metalic) sunt de asemnea o solutie eleganta, care fac ochelarii sa para aproape invizibili. 

VISIONFIX.RO iti asigura consiliere privind tehnologia de care ai nevoie daca esti interesat/a de lentile progresive de inalta calitate, la un pret super bun.

Programeaza testare optometrica gratuita dedicata corectiei cu lentile progresive in Bucuresti sau Cluj Napoca pentru a discuta oferte si solutii personalizate.

 

Programeaza aici

 

 

Citeste si:

Ce sunt lentilele progresive

Presbiopia - chestii practice

Miopia - chestii practice

Astigmatismul - chestii practice

Hipermetropia - chestii practie