...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cum aleg usor rama potrivita? Descopera tips&tricks

Ramele ochelarilor au dimensiuni diferite? Ce inseamna? Unde scrie?

Afli cu usurinta dimensiunile ramei pe partea interioara a bratului ei; exemplu: 50/19-145. Unitatea de masura se exprima in milimetri: 50 – lungimea fiecarei lentile; 19 – distanta dintre lentile, adica dimensiunea puntii care le uneste; 145 – lungimea fiecarui brat.

Cum aleg usor rama potrivita?

Cel mai rapid si usor este sa alegi o dimensiune similara ramei de ochelari pe care o porti deja si iti place. Dimensiunile nu trebuie sa corespunda exact, in milimetri, o abatere de la 49 mm la 51 mm fiind neglijabila. Daca nu ai inca o pereche de ochelari, poti afla dimensiunea potrivita masurand latimea fruntii pe linia sprancenelor, de la "coada" ochiului stang la cel drept. Suma lungimii celor doua lentile pe care le alegi de pe site, plus distanta dintre ele, trebuie sa corespunda cu latimea fruntii masurata de tine, cu o toleranta maxima de plus 5 milimetri. Te ajutam cu drag, la telefon, cu informatii suplimentare despre cum sa alegi ochelarii care ti se potrivesc cel mai bine.

Ce trebuie sa mai stiu cand imi aleg ochelarii?

Partea superioara a ramei nu trebuie sa-ti depaseasca sprancenele si sa lase astfel impresia unei mirari permanente, prin efectul de „sprancene duble”. Rama trebuie sa fie cat mai aproape de sprancene, sau putin mai jos.

Extremitatile ramelor nu trebuie sa-ti depaseasca cu mult marginile fetei. Altfel, ochelarii tai vor aluneca pe nas mult mai usor.

Partea inferioara a ramei nu trebuie sa ti se sprijine pe obraji, lasand astfel impresia ca ochiul nu e bine fixat si ca „pluteste” deasupra lentilelor.