...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Ce trebuie sa stii despre lentilele pentru incetinirea progresiei miopiei la copii
Ce trebuie sa stii despre lentilele pentru incetinirea progresiei miopiei la copii

Daca observati ca cel mic distinge cu dificultate obiecte indepartate si are tendinta de a strange din ochi pentru a le defini conturul sau daca apropie mult tableta ori o carte ca sa poata sa citeasca, inseamna ca are miopie. Miopia este un viciu de refractie, adica o eroare in modul in care se reflecta lumina in ochi. Ea se instaleaza de regula in copilarie. 

CUM?

Ochii se dezvolta si cresc rapid in primii ani de viata, timp in care forma corneei si a cristalinului si lungimea ochilor se echilibreaza pentru a forma vederea clara naturala, emetropa cum ii spune stiinta, adica cea fara vicii de refractie. La unele persoane, insa, acest proces depaseste limitele naturale in copilarie: globul ocular se alungeste prea mult sau corneea ori cristalinul se curbeaza prea tare, aparand astfel miopia. 

Ea poate avea in spate cauze genetice, caz in care poate progresa pana la dioptrii mari; este ceea ce se numeste miopie galopanta. Alte cauze tin de factorii de mediu sau de o combinatie intre factorii genetici si cei de mediu. Creierul nostru se adapteaza foarte eficient mediului; daca, de exemplu, un copil nu petrece suficient de mult timp afara, la lumina naturala - cel putin doua ore pe zi - si este expus la ecrane de la o varsta frageda, exista riscul ca creierul lui sa se adapteze vederii la interior. Asta poate contribui la generarea sau evolutia miopiei, laolalta cu alti factori de mediu, precum hrana slaba in nutrienti (vitamine, minerale etc.).

REMEDIU PENTRU INCETINIREA MIOPIEI

Atunci cand e determinata de factori de mediu - gen expunerea prelungita la ecrane si lipsa expunerii suficiente la lumina naturala - sau de o combinatie de cauze genetice si de mediu, miopia nu creste atat de galopant. In acest caz intervin lentilele speciale pentru incetinirea progresiei miopiei, care sunt considerate mai efeciente pentru acest tip de miopie decat pentru cea galopanta. Cum functioneaza ele, pe scurt:

Ochiul miop este mai alungit decat ar trebui sa fie in mod normal, iar lumina nu se proiecteaza pe retina, cum trebuie sa se intample natural, ci in fata ei. Lentilele standard pentru corectia miopiei imping imaginea pe retina, insa reusesc sa-i ofere ochiul claritate mai mult in zona centrala a retinei, devaforizand zona periferica senzoriala. Astfel, creierul primeste un semnal ca acel ochi nu vede suficient de bine, iar acesta va continua sa se alungeasca. Lentilele inteligente pentru incetinirea miopiei imping claritatea si in zona senzoriala periferica, iar creierul intelege mesajul ca acel ochi nu trebuie sa se alungeasca. Ele lucreaza practic cu extraordinara plasticitate a creierului unui copil.

In prezent, exista patru producatori care au scos pe piata solutii specializate foarte eficiente pentru controlul progresiei miopiei la copii:

HOYA - cu lentilele MiyoSmart & tehnologia Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.)

ESSILOR - cu lentilele Stellest & tehnologia Highly Aspherical Lenslet Target (H.A.L.T.)

ZEISS - cu lentilele MyoCare & tehnologia Cylindrical Annular Refractive Elements (C.A.R.E.)

ITAL-LENTI - cu lentilele Myopica & tehnologia Digital Ray Control 3D

In video-ul de mai sus, Vulturu' Miop, visionfixer-ul nostru de la Cluj, va prezinta in detaliu ce are diferit si special fiecare tehnologie de la acesti producatori. Tot acolo vi se explica pe larg felul in care corecteaza vederea lentilele speciale pentru incetinirea progresiei miopiei la copii.

CE SA TINETI MINTE

Miopia nu se vindeca! Ea are legatura cu un defect fizic al ochiului, care nu poate fi vindecat. Lentilele inteligente despre care vorbim doar corecteaza acest viciu de refractie si incetinesc progresia lui. Iar ele vin insotite si de o serie de recomandari, dintre care cea mai importanta este: indemnati-va copiii sa stea cat mai mult timp in aer liber si limitati-le timpul petrecut in fata ecranelor. Indicate sunt minim doua ore pe zi petrecute in lumina naturala. Si atunci cand e innorat, daca sta afara, copilul va avea de 100 de ori mai multa lumina decat in casa. 

O cercetare sustine ca expunerea la lumina naturala joaca un rol important in prevenirea si progresia miopiei: eliberarea dopaminei, a oxidului de azot si a altor neurotransmitatori inhiba dezvoltarea acestui viciu de refractie. In plus, cum precizam mai sus, alimentatia este iarasi importanta, fiind indicat un meniu mai bogat in nutrienti. 

Pentru orice detalii, ne poti contacta la 0215551664

Sa ne privim cu bine!