...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Essilor Varilux XR-motion - lentila progresiva cu inteligenta artificiala care se adapteaza la ochii tai
Essilor Varilux XR-motion - lentila progresiva cu inteligenta artificiala care se adapteaza la ochii tai

Essilor a lansat recent (si) in Romania o lentila progresiva inedita din gama Varilux - XR-motion -, care se foloseste de inteligenta artificiala pentru a-ti prezice comportamentul vizual individual si a-ti oferi claritate instanta in miscare. De retinut din start: ea se adapteaza la ochii tai, nu tu la ea, cum te-au obisnuit pana acum lentilele progresive. 

Vulturu' Miop, optometristul nostru din Cluj-Napoca, iti explica mai jos ce aduce in plus Essilor Varilux XR-motion fata de celelalte tehnologii:

Iata contextul in care a aparut noua lentila progresiva de la Essilor:

Ochii nostri se misca de mai mult de 100.000 de ori pe zi, potrivit producatorului de lentile francez, pentru a procesa bombardamentul de informatii vizuale la care sunt supusi. Aceasta supraincarcare ii afecteaza mai ales pe purtatorii de lentile progresive aflati mereu in miscare. 

Miscarile ochilor sunt multidirectionale, insa modelele actuale de lentile progresive au o conceptie liniara, ceea ce poate forta ochii sa faca eforturi suplimentare atunci cand iti schimbi rapid privirea. Esti nevoit/a sa-ti adaptezi subconstient comportamentul pentru a mentine claritatea in timpul miscarii: dureaza o milisecunda pana ajustezi, incetinesti sau chiar opresti miscarea. Pentru a avea o vedere clara in orice moment, sunt necesare claritate pe toata lentila si miscari eficiente ale ochilor.

Cercetatorii din grupul EssilorLuxottica sustin ca au analizat stilul de viata si provocarile vizuale ale peste 6.500 de presbiopi (cei care au nevoie progresive) si mai bine de 1 milion de date din cercetari exclusive pentru a dezvolta un sistem de modelare comportamentala. Acesta prezice felul in care presbiopii se uita, individual, la obiectele din jurul lor si se afla in spatele celei mai noi lentile progresive de la Essilor - Varilux XR-motion.

Aceasta se lauda ca e prima care respecta comportamentul natural al ochiului uman, in functie de individualitatile purtatorului. Cum? Cu ajutorul inteligentei artificiale (AI) - care consta in simularea proceselor inteligentei umane de catre masini, in special sisteme informatice.

Sistemul AI din spatele Varilux XR-motion realizeaza un “geaman” digital, 3D, al tau si reproduce situatii din viata ta reala pentru a-ti prezice profiul de comportament vizual. Dincolo de prescriptie si de fiziologia ochiului, aceste individualitati ale comportamentul vizual sunt o conditie esentiala pentru miscari rapide si precise ale ochilor. 

Sistemul de inteligenta artificiala folosit pentru noua lentila progresiva este compus din mai multe metode predictive de comportament vizual, care iau in calcul directia de coborare a privirii, modelul de acomodare, pierderea claritatii, coordonarea cap-ochi sau posturile.

Tehnologia XR-motion aduce doua optimizari majore in functie de acest profil de comportament vizual al purtatorului:

Optimizarea binoculara - Diferenta de setari optice intre cei doi ochi, pentru aceeasi tinta vizuala, rezulta in mici abateri ce pot incetini miscarile ochilor. Pentru proiectarea unei lentile progresive XR-motion, se ia in calcul prescriptia pentru ambii ochii, iar profilul de comportament vizual permite optimizarea fiecarui punct focal al lentilei prin reducerea micilor abateri optice dintre cele doua lentile. Această optimizare binoculara ofera o claritate ridicata oriunde purtatorul are nevoie. 

* Pozitionarea precisa a zonelor de focalizare, care garanteaza o navigare oculara naturala de la aproape la distanta.

La final, de retinut e ca: XR-motion este cea mai performanta lentila progresiva Varilux si promite claritate instantanee la toate distantele, chiar si in miscare, adaptare din prima zi si miscare naturala a ochilor.  

Pentru info detaliate despre lentile nu ezita sa ne suni la 0215551664 sau programeaza aici un consult optometric atent si detaliat in Bucuresti sau Cluj-Napoca.