...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cum ma acomodez usor cu ochelarii progresivi
Cum ma acomodez usor cu ochelarii progresivi

Aici ti-am explicat ce sunt lentilele progresive si cat de mult te ajuta daca alegi sa le porti. Daca nu mai tii minte, iti reamintim ca ele te rezolva simultan la departare, la distante intermediare si la aproape.

Au dioptrii pentru distanta in partea de sus si pentru aproape in partea de jos. Un canal de progresie face trecerea lina intre ele si te ajuta sa vezi clar si in zone intermediare, unde ai alte dioptrii decat cele pentru departe si aproape.

Acum vrem sa-ti dam si niste sfaturi despre cum sa le porti. E important sa stii ca multi oameni se obisnuiesc cu ochelarii progresivi daca acestia sunt facuti corect si daca au vointa si rabdare sa se deprinda cu ei.

Unii purtatori se acomodeaza imediat ce-i pun pe nas, altii in cateva zile, in cateva saptamani sau mai mult. Daca nu ai mai purtat pana acum lentile progresive si daca intampini niscaiva probleme dupa ce incepi sa le folosesti, te indemnam sa faci un mic efort pentru a intelege cum functioneaza si iti oferim ponturi pentru o acomodare mai usoara.

Tine minte: factorul psihologic este esential daca vrei sa te impaci bine cu aceste solutii de corectie a vederii, care au inglobate tehnologii foarte avansate. Aceste tehnologii iti invata creierul pe unde sa priveasca, pentru claritate maxima, important este sa le asculti. 

In acest filmulet, Vulturu' Miop iti explica pe larg cum te acomodozi usor cu ochelarii progresivi.

Pe scurt, poti ramane cu cateva sfaturi esentiale in minte:

* Suprafata lentilelor progresive este impartita in 3 sectiuni mari si late: Partea de sus, unde sunt dioptriile de departare, dispuse la nivelul centrului pupilar al ochilor. Atunci cand te uiti la obiecte aflate la distanta, ochii tai privesc prin partea de sus a lentilei.

- Partea de mijloc, unde sunt dispuse dioptriile care iti dau claritate la semi-distante (pana in 4 metri), distantele unde iti tii computerul si interactionezi cu colegi & clienti. 

- Partea de jos, cu dioptriile de aproape. Cand citesti ceva aflat pana la o distanta de 40-50 cm, ochii tai vad clar doar prin partea de jos a lentilei.

* Avand asta in minte, urmatorul pas este sa-ti gasesti punctele de claritate pentru fiecare dintre aceste distante. E simplu: iti misti ochii pe suprafata lentilei pana cand le gasesti. Cu timpul, ei vor ajunge sa faca asta instant, fara ca tu sa mai fii nevoit/a sa depui acest efort.

Nota: daca ai fost obisnuit/a cu ochelari de citit (cei pentru aproape), trebuie sa stii ca progresivele au zona de aproape mai restransa decat acestia, asa ca va fi nevoie de rabdare pana te obisnuiesti cu asta.

* Daca, de exemplu, conduci sau esti la computer si vrei sa-ti muti privirea intr-o parte sau in alta ca sa te uiti in oglinzi sau sa vorbesti cu un coleg, trebuie sa-ti misti capul cu totul in directia respectiva. Daca iti misti doar ochii, o sa te lovesti de neclaritatile din laterelele lentilei, specifice oricarei perechi de progresive. In aceste cazuri, obtii claritatea cea mai buna cand te uiti prin partea din mijloc a lentilei.

* Cand citesti ceva la aproape (ceva de pe smartphone, de exemplu), tine barbia dreapta si coboara-ti privirea in partea de jos a lentilei. 

* Cand urci sau cobori scari, misca-ti capul in jos, ca sa privesti prin partea de sus a lentilei, adica prin dioptriile de distanta. 

* Daca lucrezi pe computer la job, asaza monitorul putin sub nivelul ochilor tai, ca sa-ti cobori ochii si sa privesti prin zona de mijloc.

* Daca ai neclaritati care persista pe parcursul procesului de acomodare, un posibil motiv este ca rama sa nu fie bine pozitionata. Intoarce-te la noi pentru reglaje. 

Pentru mai multe informatii legate de acest proces de acomodare, da-ne un telefon sau vino la noi.

Programeaza aici testare optometrica in Bucuresti sau Cluj Napoca  sau suna-ne la 0215551664.

Citeste si:

Ce sunt lentilele progresive

Cat costa ochelarii progresivi

Presbiopia - chestii practice