...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Lentile de stoc sau lentile de comanda?
Lentile de stoc sau lentile de comanda?

In lumea opticii, exista doua mari categorii de lentile pentru ochelari din punct de vedere al modului de fabricare: lentile de stoc si lentile de comanda. Chiar daca ai dioptrii mari sau mici, complicate sau necomplicate, e important sa stii diferentele dintre ele. Mai exact, sa intelegi limitarile pe care le au primele & avantajele pe care le aduc celelalte si, in consecinta, diferenta de pret si calitate dintre ele.

Lentilele de stoc sunt lentile gata facute pentru majoritatea combinatiilor de dioptrii posibile. Ele sunt mai ieftine, dar au optiuni restranse pe domenii de dioptrii si optiuni de personalizare.

De exemplu, nu sunt disponibile lentile de stoc pentru hipermetropii care depasesc anumite valori (acestea variaza de la un producator la altul) sau cilindri forte (de peste 2 dioptrii); la miopie, lucrurile stau mai bine, dar si acolo exista limite in zona de stoc. Lentilele de stoc au optiuni reduse si in ceea ce priveste diametrele in care sunt fabricate, in special la cele pe plus.  

* Poti gasi exemple concrete in clipul video de mai jos *

Un alt dezavantaj este ca, la lentilele de stoc, tratamentul heliomat si cel impotriva luminii albastre emisa de ecrane nu sunt disponibile pentru toti indicii de refractie (adica pentru toate gradele de subtiere a lentilei) si nu se pot combina (adica nu le poti avea pe amandoua la un loc) decat la anumite grosimi. Aceste limitari variaza iarasi de la un producator la altul, dar ele exista la toti.   

Lentilele de comanda, in schimb, se fabrica de la zero si le poti „tuna” dupa bunul plac. In aceasta categorie intra lentilele monofocale, adica cele pentru o singura distanta, cu numele de cod RX, si cele inteligente, pentru mai multe distante, precum progresivele & degresivele.

Ele sunt cu pana la 30-40% mai scumpe decat lentilele de stoc, insa sunt create special pentru tine – in functie de rama si parametrii tai individuali – si permit aproape toate combinatiile de tratamente si indici de refractie (exista si aici cateva limitari tehnice, care variaza de la un producator la altul), precum si cele mai mari diametre, pentru cea mai buna optimizare.

Daca ai dioptrii mari, ele sunt ideale pentru o vedere optima. Poti sa ti le inramezi si daca te incadrezi in zona de stoc sau daca ai dioptrii mici, pentru ca personalizarea pe care o implica iti ofera confortul vizual ideal.

Vulturu' Miop, optometristul nostru din Cluj-Napoca, iti povesteste tot ce trebuie sa stii despre lentilele de stoc si cele de comanda: 

Pentru info detaliate despre lentile nu ezita sa ne suni la 0215551664 sau programeaza aici un consult optometric atent si detaliat in Bucuresti sau Cluj-Napoca.