...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc

Ochelari Progresivi

36 produse


 

 CE SUNT LENTILELE PROGRESIVE?

Lentiele progresive sunt solutia 3 in 1 de corectie a vederii. Ele au tripla personalitate: una te lasa sa te bucuri de un smartphone sau de o carte, a doua combate neclaritatile intermediare, iar a treia te rezolva la distanta. 

 Ce sunt lentilele progresive?

CE ESTE PRESBIOPIA?

Dupa 40 de ani, vederea ta incepe sa dea cu eroare la aproape, semn ca s-a instalat prezbiopia. Aceasta apare odata cu imbatranirea naturala a cristalinului, scurtcircuitand claritatea la aproape. 

Daca esti deja miop sau hipermetrop cand depasesti varsta de 40 de ani, ti se va adauga o corectie la aproape peste dioptriile la distanta deja existente. Aceasta corectie se numeste „aditie” si creste odata cu inaintarea in varsta. Daca nu ai alte vicii de refractie decat presbiopia instalata natural, atunci vei avea nevoie doar de corectia la aproape.

 

Presbiopie 

 

CUM CORECTEAZA LENTILELE PROGRESIVE PRESBIOPIA?

Presbiopia se combate, in primul rand, cu ochelari de aproape, sau „ochelari de citit”, cum ii stim cu toti, aia care aluneca pe nas.

Daca nevoile tale depasesc insa zona de aproape (adica citit o carte sau utilizat smartphone/tableta), adica ai activitati care necesita o vedere clara la distante intermediare (de exemplu: cand lucrezi la laptop, cand esti la birou si interactionezi cu colegii/clientii sau, altfel spus, cand iti faci treaba in incaperi), atunci poti opta pentru lentile degresive/de interior; acestea iti clarifica vederea la aproape si la distantele intermediare la care iti desfasori in mod curent activitatea.

Iar atunci cand, pe langa aproape si intermediar, ai nevoie sa privesti ca uliul si la distanta (sa zicem ca esti miop sau hipermetrop), ajungem la solutia 3 in 1 mentionata mai sus: lentilele progresive.

Sigur, exista si varianta lentilelor bifocale, care corecteaza la distanta si aproape, insa acestea nu rezolva si nevoile la distante intermediare, fiind un stramos indepartat al progresivelor. 

 

AVANTAJE & DEZAVANTAJE

Plusuri:

* Primul si cel mai mare avantaj al ochelarilor progresivi este ca inlocuiesc doua perechi de ochelari (una de distanta si una de aproape) si o suplinesc si pe a treia (cea pentru distante intermediare).

* Cu lentilele progresive, vederea ta n-o sa mai fie incetosata la distante intermediare, cum se intampla in cazul bifocalelor sau ochelarilor de distanta/aproape.

* Saltul de la dioptriile de distanta la cele de aproape se face lin & progresiv, nu exista o trecere brusca si deranjanta de la o dioptrie la alta. In plus, lentilele progresive nu sunt prevazute cu pastile sau cu altfel de marcaje.

* Aceste lentile te elibereaza din Triunghiul Bermudelor pe care il formeaza Distanta, Intermediarul si Aproapele. 

* Iti pui ochelarii progresivi dimineata si ii dai jos inainte de culcare (preferabil), nu alternezi mereu intre ochelarii de distanta si cei de aproape; asa, uzura lor este minima, comparativ cu cealalta varianta.

* Pentru ca nu au pastila, arata mai bine decat bifocalele si nu sunt asa de groase: dioptriile la distanta sunt cele care dau grosimea lentilei progresive (ceea ce e de bine).  

Minusuri:

* Singurul minus este ca unii purtatori chiar nu se inteleg cu progresivele: au dureri de cap, vedere in ceata, probleme cu echilibru, stare de disconfort sau greata, toate cauzate de aberatiile din lateralele lentilelor si de faptul ca nu reusesc sa priveasca corect prin lentile. Stiinta nu are inca un raspuns exact pentru asta. Aceasta problema se rezolva cu certificatul de garantie care vine la pachet cu lentilele progresive si prin care purtatorii primesc gratuit alternativa cea mai buna pentru vederea lor.

* Un alt aparent dezavantaj este pretul piperat al acestor lentile. Insa el se justifica astfel: ochelarii progresivi inlocuiesc doua perechi de ochelari (de distanta si de aproape), te ajuta si la intermediar, au in spate o tehnologie avansata si se schimba rar. Tot pe acolo ajungi la pret daca iti cumperi o pereche de ochelari de distanta si una de aproape, plus ca va trebui sa le schimbi mai des. 

 

ochelari progresivi essilor

 

 CUM ALEGI LENTILELE PROGRESIVE?

 * Lentilele progresive se aleg in functie de nevoile tale, ele fiind personalizate astfel incat sa ai un confort vizual sporit la activitatile principale. Mai exact, sunt proiectate in functie de felul in care porti ochelarii (mai sus sau mai jos), de proiectia ta pupilara, de forma, curbura si inclinatia curbura ramei pe care o alegi, de distanta de la ochi la lentila (distanta vertex) si de inaltimea de montaj.

 

TIPURI DE LENTILE PROGRESIVE

* Lentile cu culoare de progresie* mic. (*Culoarul de progresie este suprafata de pe lentila unde se obtine claritatea maxima). Acest tip de lentila limiteaza vederea la distantele intermediar si aproape. Este recomandata purtatorilor care au aditie mica la aproape si care lucreaza intr-un mediu mai putin dinamic.  

 * Lentile cu culoare de progresie mediu. Acest tip de lentila asigura un camp vizual mai mare la distantele intermediar si aproape. Este recomandata purtatorilor deja initiati in taina progresivelor, care desfasoara activitati intr-ce implica o vedere buna in zona de intermediar si aproape.

  • Lentile cu culoare de progresie mare sau individual. Limitarile campului vizual al lentilei sunt reduse la maxim, ceea ce ii permite purtatorului de progresive sa vada cu efort minim la toate distantele. Este recomandata tuturor purtatorilor ohelaristilor presbiti care desfasoara activitati solicitante, intr-un mediu activ si dinamic.    

 

Daca te-ai saturat sa alternezi doua perechi de ochelari, una pentru distanta si cealalta pentru aproape, iti propunem un compromis elegant.

Noi am auzit de multe ori:

"Sunt prea scumpe."

"Imi e frica ca nu ma acomodez."

"Ma descurc foarte bine cu doua perechi de ochelari."

Cate putin din fiecare afirmatie de mai sus este corecta. Si asa este, lentilele multifocale sunt o solutie imperfecta. 

Cu toate acestea pot fi un compromis reusit daca faci cateva alegeri inspirate, care te vor ajuta sa te imprietenesti cu aceste minuni tehnologice pentru o viata mai relaxata.

Iata cateva idei care pot ajuta sa decizi daca merita sa dai o sansa corectiei cu lentile progresive:

  • stai de vorba cu tine si decide daca ai un pic de rabdare sa faci ceva pentru tine care iti va face viata mult mai usoara, din punct de vedere vizual;
  • decide care este cea mai importanta activitate pentru care ai nevoie de ochelari de distanta si apoi de aproape;
  • fa-ti o programare pentru o consultatie optometrica detaliata, sa stam de vorba  despre cum vrei sa te ajute o pereche de ochelarii de vedere ideali;
  • oferim garantia ca vom inlocui lentilele daca in primele doua luni de purtare nu te acomodezi.

 

Programeaza testare optometrica amanuntita in Bucuresti sau Cluj-Napoca sa discutam despre ochelarii progresivi potriviti nevoilor si bugetului tau