...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Mai purtam lentile de contact in timpul pandemiei?
Mai purtam lentile de contact in timpul pandemiei?

De cand cu epidemia, multi oameni se abtin sa-si atinga fetele, dar ce se intampla cu cei obisnuiti cu lentilele de contact? Multe surse spun ca acestia sunt expusi riscului de a fi infectati si-i indeamna sa treaca la ochelari. Un studiu recent, realizat de experti in optica din SUA, Australia si Marea Britanie, ii asigura insa pe purtatorii de lentile de contact ca nu exista dovezi cum ca ar fi mai vulnerabili decat ochelaristii in fata COVID-19.

Lipsa acestor dovezi s-ar putea datora faptului ca virusul e nou si, in consecinta, astfel de informatii nu sunt cunoscute inca. Dar purtatul lentilelor de contact nu s-a dovedit periculos in pandemiile anterioare de coronavirusuri, sustin oamenii de stiinta, iar asta sugereaza ca riscul infectarii pe aceasta cale este mic si in cazul COVID-19. Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA a preluat aceste informatii pe site-ul sau si i-a indemnat pe oamenii care poarta lentile de contact sa nu renunte la igiena riguroasa.

Studiul recomanda spalarea minutioasa si uscarea mainilor si a fetei, precum si a recipientelor de igienizare pentru lentilele de contact. Alte sfaturi utile vin de la opticieni: in fiecare dimineata, aruncati solutia din recipiente, clatiti-le cu solutie proaspata si lasati-le sa se usuce cu fata in jos, pe un servetel; inlocuiti recipientele in fiecare luna; spalati-va doar cu sapun si apa calda, timp de 20 de secunde, inainte sa va puneti lentilele, pentru ca solutiile de igienizare pe baza de alcool pot produce disconfort la contactul cu ochii.     

In cazul nefericit in care incepeti sa aveti simptome de COVID-19, studiul de mai sus va recomanda sa aruncati lentilele de contact pe care le aveti pe ochi la momentul respectiv, laolalta cu solutiile de dezinfectare a lor si cu recipientele de igienizare, si sa treceti la ochelari. Reveniti la lentilele de contact abia dupa ce va vindecati complet. Totodata, este recomandat sa treceti la ochelari si atunci cand aveti de-a face cu mancarimi sau iritiatii la nivelul ochilor, pentru a evita atingerea lor.

Sursa: Mashable.com

Foto: n4i Photo/Flickr