...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cum ne ajuta ochelarii cu protectie ecrane digitale?
Cum ne ajuta ochelarii cu protectie ecrane digitale?

Lumina pe care o percepe ochiul uman contine toate culorile curcubeului sau „spectrul vizibil”, de la rosu la violet. Acest spectru include si unde de lumina albastra, care exista de cand soarele. De fapt, soarele emite mult mai multa lumina albastra decat LED-urile ecranelor si avem nevoie de aceasta lumina pentru a supravietui: ea ne regleaza ritmul circadian, ne imbunatateste functiile cognitive si ne ajuta sa fim alerti si binedispusi.

Cat este ea de nociva?

Nu exista (inca) un consens stiintfic privind efectele negative ale luminii albastre. Asa cum exista, de exemplu, in cazul radiatiilor ultraviolete (UV) – acestea pot cauza afectiuni urate, precum cataracta sau degenerescenta maculara (care duce la orbire).

Insa e adevarat ca daca stam cu ochii-n ecrane toata ziua ne alegem cu ochi obositi si uscati. Privitul indelungat tensioneaza muschii ochilor, de unde si oboseala lor, iar daca nu clipim frecvent, ei se usca. Academia Americana de Oftalmologie le recomanda privitorilor inraiti la ecrane lacrimi artificiale si un ritual simplu: o data la 20 de minute, sa priveasca un obicei aflat la cel putin 6 metri distanta, timp de 20 de secunde; asa, muschii ochilor apuca sa se odihneasca. 

Lumina albastra pare ca ne tulbura somnul si ca inhiba productia de melatonina, hormonul care-i ajuta pe oameni sa adoarma. Cel mai bun sfat: reduceti luminozitatea ecranului sau evitati complet gadget-urile luminoase inainte de culcare.

Cat de mult ne protejeaza filtrul anti-blue light de pe lentile?

Tratamentul anti-blue light reflecta si filtreaza lumina albastra din zona 420-460 nm, provenita de la computere, dispozitive mobile sau alte corpuri de iluminare artificiala.

Cu o buna transmisie a luminii si proprietati ultra-hidrofobice, oleofobice si antistatice, tratamentul anti-blue light nu ofera doar un contrast optim, ci reduce oboseala vizuala, protejand astfel sanatatea ochilor.

Tratamentul ne ajuta sa luptam impotriva luminii albastre indiferent de varsta, mod de viata sau necesitati de corectie a vederii.


Lentila blocheaza lumina albastra daunatoare in proportie de 25%, prevenind oboseala si durerile de ochi cauzate de expunerea indelungata la computer sau dispozitive mobile. Reduce reflexiile si asigura contrast optim in conditii de iluminare artificiala; mai exact, are o culoare reziduala usor galbuie, ceea ce mareste contrastul si ofera vedere mai clara atunci cand folosim computerul sau dispozitivele mobile.

Lentilele cu protectie pentru ecrane digitale ar trebui sa functioneze la pachet cu pauzele scurte, reducerea luminozitatii ecranelor si hidratarea corespunzatoare.


Noi, visionfixerii am pregatit 3 pachete pentru protectie impotriva luminii obositoare emisa de toate gadget-urile pe care le butonam toata ziua.

300 lei - ochelari cu protectie ecrane digitale FARA DIOPTRII - ramele de ochelari pe care ti le propunem aici sunt de la Paparazzi, Sofia, Oliver.

450 lei - ochelari cu protectie ecrane digitale CU DIOPTRII* - ramele de ochelari pe care ti le propunem aici sunt de la Paparazzi, Sofia, Oliver, Visionfix acetat.

650 lei - ochelari cu protectie ecrane digital CU DIOPTRII* sau FARA DIOPTRII - ramele de ochelari sunt de la Guess, Tommy Hilfiger, Carrera, Max Mara, Diesel, Invu, Solano clip-on, Visionfix titan.

30 lei din fiecare pereche de ochelari se duc catre copii care petrec mult timp in fata ecranelor digitale in spital si au nevoie de ochelari. Campania de donatii este realizata de visionfix.ro impreuna cu Asociatia Little People Romania si Rhein Vision Romania. Numarul ochelarilor donati va fi comunicat in fiecare zi de luni incepand cu data de 7 decembrie 2020.

*Lentilele care se califica sunt cele cu grosime standard (1.5) - pentru dioptrii cu valori cuprinse intre 0.25 si 2 (+/-) si cilindru pana in 2 dioptrii (+/-) - si cele cu primul grad de subtiere (1.6) - pentru dioptrii cu valori cuprinse intre 2 si 4 (+/-) si cilindru pana in 2 dioptrii (+/-). Ele au toate tratamentele necesare: antireflex, antistatic, protectie zgarieturi si protectie ecrane digitale. 

Programeaza aici o testare optometrica gratuita in Bucuresi sau Cluj-Napoca!

Sa ne privim cu bine!