...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cum ne ajuta ochelarii cu protectie ecrane digitale?
Cum ne ajuta ochelarii cu protectie ecrane digitale?

Lumina pe care o percepe ochiul uman contine toate culorile curcubeului sau „spectrul vizibil”, de la rosu la violet. Acest spectru include si unde de lumina albastra, care exista de cand soarele. De fapt, soarele emite mult mai multa lumina albastra decat LED-urile ecranelor si avem nevoie de aceasta lumina pentru a supravietui: ea ne regleaza ritmul circadian, ne imbunatateste functiile cognitive si ne ajuta sa fim alerti si binedispusi.

Cat este ea de nociva?

Nu exista (inca) un consens stiintfic privind efectele negative ale luminii albastre. Asa cum exista, de exemplu, in cazul radiatiilor ultraviolete (UV) – acestea pot cauza afectiuni urate, precum cataracta sau degenerescenta maculara (care duce la orbire).

Exista insa semne cum ca o portiune din lumina albastra emisa de ecrane - în fata carora avem o supraexpunere la acest tip de lumina, in prezentul dominat de monitoare - ar avea un efect nefast.

Daca stam cu ochii-n ecrane toata ziua, ne alegem cu ochi obositi si uscati. Privitul indelungat tensioneaza muschii ochilor, de unde si oboseala lor, iar daca nu clipim frecvent, ei se usca. Academia Americana de Oftalmologie le recomanda privitorilor inraiti la ecrane lacrimi artificiale si un ritual simplu: o data la 20 de minute, sa priveasca un obicei aflat la cel putin 6 metri distanta, timp de 20 de secunde; asa, muschii ochilor apuca sa se odihneasca. 

In plus, lumina albastra pare ca ne tulbura somnul si ca inhiba productia de melatonina, hormonul care-i ajuta pe oameni sa adoarma. Cel mai bun sfat: reduceti luminozitatea ecranului sau evitati complet gadget-urile luminoase inainte de culcare.

Cat de mult ne protejeaza filtrul anti-blue light de pe lentile?

Tratamentul anti-blue light reflecta si filtreaza lumina albastra din zona 420-460 nm (considerata nociva), provenita de la computere, dispozitive mobile sau alte corpuri de iluminare artificiala.

Cu o buna transmisie a luminii si proprietati ultra-hidrofobice, oleofobice si antistatice, tratamentul anti-blue light nu ofera doar un contrast optim, ci reduce oboseala vizuala, protejand astfel sanatatea ochilor.

Tratamentul ne ajuta sa luptam impotriva luminii albastre indiferent de varsta, mod de viata sau necesitati de corectie a vederii.

Lentila blocheaza lumina albastra daunatoare in proportii diferite, in functie de producator, de la 25% la 60%, prevenind oboseala si durerile de ochi cauzate de expunerea indelungata la computer sau dispozitive mobile. Reduce reflexiile si asigura contrast optim in conditii de iluminare artificiala; mai exact, are o culoare reziduala usor galbuie, ceea ce mareste contrastul si ofera vedere mai clara atunci cand folosim computerul sau dispozitivele mobile.

Lentilele cu protectie pentru ecrane digitale ar trebui sa functioneze la pachet cu pauzele scurte, reducerea luminozitatii ecranelor si hidratarea corespunzatoare.

Vulturu’ Miop, optometristul nostru de la Cluj, a mers la Universitatea Babes Bolyai, la catedra de Fizica, sa masoare pe bune cat de eficiente sunt filtrele de protectie impotriva luminii albastre emisa de ecrane, cu care sunt captusite lentilele.
 
S-a jucat cu un spectrofotometru (e mai usor de scris decat de pronuntat) si a adunat cifre reale de la mai multi producatori. Puteti sa le vedeti mai jos:
 

Programeaza aici o testare optometrica in Bucuresti sau Cluj-Napoca!

Sa ne privim cu bine!