...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Cum aflu pretul corect al lentilelor pentru ochelari?
Cum aflu pretul corect al lentilelor pentru ochelari?

Probabil ti s-a spus de multe ori ca vei primi o reducere la lentile si te-ai intrebat cum se aplica acest discount si cum se stabilesc, in general, preturile la ochelari. Incercam sa te lamurim cum stau lucrurile pe partea de lentile, in functie de politica pe care o aplicam noi la visionfix.ro.

Fiecare producator de lentile are un catalog de preturi recomandate pe care il trimit opticilor si pe care il reinnoiesc aproape anual. Acesta este un punct de referinta, care dicteaza pretul pietei pentru fiecare brand. Opticile se ghideaza dupa el cand stabilesc preturile finale la lentile.

Preturile de catalog se calculeaza in functie de cheltuielile impuse de producerea lentilelor si de adaosurile practicate in domeniu pentru acoperirea acestor costuri. Cum precizam mai sus, aceste preturi sunt recomandate, nu sunt fixe – fiecare optica are libertatea de a le scadea sau urca in functie de propriile nevoi si obiective si de eventualele discount-uri oferite la achizitie de producatorii de lentile.

Daca ti se spune ca vrei primi o reducere la o pereche de lentile, aceasta ar trebui sa se aplice in mod normal la pretul de catalog al acelei perechi de lentile. De exemplu, la visionfix.ro iti oferim 15% discount la orice pereche de lentile achizitionate. Ducand exemplul mai departe, o pereche de lentile stoc Zeiss Clearview BlueGuard 1.5 (grosime standard), tratament antireflex superior DuraVision Platinum si protectie pentru ecrane direct in masa lentilei, are un pret de catalog de 620 de lei per pereche (310 lei bucata). Asta inseamna ca, la noi, le vei lua cu 527 lei.

Catalogul include toate produsele unui producator de lentile si preturile recomandate aferente. Aceste preturi difera in functie de produs, de tratamentele aplicate lentilelor, de gradul lor de subtiere, de nivelul lor de aplatizare (sferic sau asferic) si de optimizare. In ceea ce priveste optimizarea, se face diferenta intre lentile de stoc (deja fabricate pentru toate categoriile de dioptrii) si lentile de comanda (care se fabrica de la zero pentru nevoile tale individuale, fiind, implicit, mai scumpe).

Unele cataloage includ si informatii tehnice legate de produse si tratamente, precum si instrumente de masurare si optimizare, utile pentru optometristii care iti recomanda lentilele. 

Ce mai e de retinut: unii producatori au recurent campanii in care le ofera opticilor conditii foarte bune la achizitionarea unor tipuri de lentile, de regula la cele care ustura la buzunar, pentru ca tu se te bucuri de preturi foarte bune raportat la cele recomandate in catalog.

Un exemplu este campania Essilor Varilux 1+1 pentru lentile progresive de la producatorul francez: platesti o pereche de lentile la pretul de catalog, iar pe a doua o primesti gratuit pentru aceleasi dioptrii. Daca te-am lamurit cum stau lucrurile cu stabilirea preturilor si cu cataloagele de referinta, acum poti sa-ti dai seama ce deal bun primesti in aceasta campanie, care a fost extinsa anul acesta pana la final de noiembrie.