...
transport gratuit pentru comenzi cu valoare peste 250 lei
...
produse de calitate
...
retur in 30 zile
...
livrare in 48 ore pentru produsele din stoc
Care sunt cele mai rezistente tratamente antireflex?
Care sunt cele mai rezistente tratamente antireflex?

Antireflexul este un cuvant de baza in vocabularul vizual. Este tratamentul-cheie aplicat pe lentilele cu dioptrii care iti ofera claritate si confort natural, fara sa-ti acopere in niciun fel ochii. Iti explicam de ce.

Tratamentul antireflex aplicat pe suprafata lentilelor actioneaza ca o bariera protectoare. In lipsa lui, ai avea pe lentile tot felul de imagini suparatoare reflectate de lumina din mediul inconjurator.

De ce? Pentru ca atunci cand cade pe suprafata unei lentile netratate, lumina nu trece in intregime prin ea pentru a-i oferi confort ochiului; o parte din ea este respinsa, iar asta da nastere unor reflexii deranjante. Ele reduc din transparenta lentilei si fac imaginile pe care le privesti mai neclare si estompate. Acest lucru este evident mai ales dimineata si seara.

Un tratament antireflex reduce semnificativ aceste reflexii deranjante, in asa fel incat sa-i asigure purtatorului o vedere mai buna si mai clara, iar lentilei si ochilor - un aspect natural.

Tratamentul antireflex poate fi insotit si de alte scuturi, care apara lentila de alte impedimente din jurul tau ce iti afecteaza limpezimea vederii, cum ar fi praful sau apa. Din aceasta privinta, exista mai multe tipuri de tratamente antireflex, in functie de proprietatile cu care sunt captusite:

* Unul de baza, cel mai simplu, este insotit doar de durificare – adica, pe langa respingerea reflexiilor nedorite de lumina, lentila pe suprafata ei si un strat de protectie pentru zgarieturi.

* Un tratament antireflex mediu vine la pachet cu un tratament de durificare si unul hidrofob – acesta din urma respinge aderenta picaturilor de apa pe lentila si o ajuta sa se dezabureasca mai repede cand e frig.

* Pachetul antireflex superior, pe langa toate tratamentele de mai sus, le are in plus si pe cele oleofob si antistatic – primul impiedica depunerea amprentelor si face lentila mai usor de curatat, celalalt o fereste de praf. 

Combinatiile dintre aceste proprietati difera de la un producator la altul. Unii, precum Zeiss si Essilor, pun in pachetul antireflex si protectie UV.

Lentilele tratate cu antireflex au fie o tenta verzuie sau roz, fie sunt transparente complet. Cele care au filtru impotriva luminii albastre emisa de ecrane, care include tratamentul antireflex superior, sunt usor ingalbenite si au o tenta albastruie. 

Tratamentele antireflex se pot aplica pe orice tip de lentile cu dioptrii.

Vulturu' Miop iti arata mai jos care este kriptonita lentilelor cu antireflex si care dintre ele sunt mai rezistente, in functie de producator: